Werkplaats Levensverhalen – hester van hasselt en anne van delft

Werkplaats Levensverhalen is een creatieve plek, waar je met humor en vakmanschap wordt begeleid. Wij geven les in kleine groepen, daardoor is iedere training een training op maat. Al tien jaar.

werkplaats

Trainingen in schrijven en presenteren

In onze eendaagse training Voorgaan in een uitvaartceremonie / van welkomstwoord tot slotzin kijken we hoe je als uitvaartbegeleider meer betekenis kunt laten meeklinken in een uitvaart of een afscheid. Ook een eenvoudig afscheid kan heel oprecht zijn. Wil je grote of kleine woorden gebruiken? Hoe gebruik je stiltes? Wat betekent het voor jou als spreker als je iets zegt? Wij helpen je graag om je verhaal zo dicht mogelijk bij de nabestaanden te krijgen en echt te laten klinken. Samen met ons verken je wat er mogelijk is.

In onze tweedaagse training Over jou wil ik vertellen werk je aan het schrijven en presenteren van een levensverhaal of in memoriam. Wie vakmatig met het levensverhaal voor uitvaarten aan de slag wil maakt een eervol in memoriam. Wie een naaste wil toespreken - voor een jubileum, een afscheid of een ander bijzonder moment - kan een ode aan een dierbare maken.

Onze trainingen
De Werkplaats Levensverhalen verzorgt:
• Trainingen voor uitvaartbegeleiders (eendaags) met een open inschrijving of incompany
• Cursus 'Over jou wil ik vertellen - Een eervol in memoriam' (tweedaags) met een open inschrijving
• Terugkomdagen, vervolgcursussen en individuele begeleiding van één docent.

Alle deelnemers krijgen:
• Training in toepasselijk schrijven en presenteren
• Snelle resultaten
• Persoonlijke begeleiding in kleine groepen
• Maatwerk voor beginners en gevorderden
• Oefenen in een veilige omgeving
• PE-punten van de NaVU

Landgoed
Vanwege deze corona-tijd geven we onze trainingen op Landgoed Bleijendijk in Vught. Daar zijn grote ruimtes die goed geventileerd kunnen worden. Het fijne van het landgoed is dat we makkelijk naar buiten kunnen. Het is een heerlijke plek om te zijn. In de pauzes kun je vrijuit wandelen over de zwerfpaden van het terrein. Een uitgebreide, biologische lunch wordt door het huis verzorgd. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Onze klanten
Werkplaats Levensverhalen is actief in de uitvaartwereld. Tot onze klanten kunnen wij rekenen: Coöperatie DELA, Docendo Uitvaartopleidingen, franchisenemers van Monuta en Yarden en uitvaartverzorgers van zeer uiteenlopende, grotere en kleine ondernemingen. Daarnaast geven wij les aan schrijvers, managers, beroepssprekers, presentatoren, uitvaartbegeleiders, pastors, familieleden en mantelzorgers. Ook schrijfliefhebbers van alle niveaus voelen zich bij ons thuis.

Kosten
De prijzen voor de open inschrijvingen staan vermeld bij de verschillende cursussen. Bij incompany trainingen worden de prijs, de locatie en de invulling in onderling overleg bepaald. Verder geldt:
-Kosteloos annuleren is mogelijk tot één maand voor aanvang van de training.
-Bij annulering binnen een maand voor aanvang brengen wij de helft van het totaalbedrag van de training in rekening te brengen.
-Bij annulering binnen twee weken voor aanvang zijn wij genoodzaakt het totaalbedrag van de training in rekening te brengen.

Onze docenten

Werkplaats Levensverhalen werkt met twee ervaren docenten: Hester van Hasselt en Anne van Delft. Zij hechten belang aan een persoonlijke begeleiding en geven het liefst les in kleine groepen. Zowel de geoefende spreker als de beginner komt zo tot verrassende stappen.

Hester van Hasselt is een ervaren tekstschrijver, theatermaker en spreker bij uitvaarten. Ze schrijft voor kranten, bedrijven en instellingen zoals DAS Graduate School, Lemon Grass Loopbaan- en executive Coaching, Volkskrant Magazine en het NRC. Samen met fotograaf Bianca Sistermans maakt zij indringende portretten van schrijvers en kunstenaars. Daarnaast is ze sinds 2010 professioneel uitvaartspreker. Hester verzorgde voor de meest uiteenlopende mensen een toepasselijk afscheidswoord. Hester: "Ik vind het mooi om met aandacht en bezieling over iemand te schrijven en te spreken."

Anne van Delft is al meer dan dertig jaar fulltime verhalenverteller. Ze begeleidt en regisseert vertelprojecten en -workshops in opdracht van instellingen en bedrijven. Recente opdrachtgevers waren de gemeente Amsterdam, Ouderenzorg Friesland, Zorgorganisatie Vilans, Bibliotheek Wassenaar en de Stichting levensverhalen. Terugkerende thema's zijn levensverhalen, zingeving, regionale geschiedenis, gezondheid en ouder worden. Anne speelt zelf ook regelmatig voorstellingen, zowel in kleine zalen als op grote conferenties. Vakgenoten van de Stichting Vertellen benoemden haar in 2011 tot Verteller van het Jaar. Anne: "Ik wil mensen leren hoe ze hun eigen verhaal kunnen laten horen, in allerlei vormen. Werken met zoveel verschillende mensen boeit en ontroert me telkens weer.".