Werkplaats Levensverhalen – hester van hasselt en anne van delft

Werkplaats Levensverhalen is een creatieve plek, waar je met humor en vakmanschap wordt begeleid. Wij geven les in kleine groepen, daardoor is iedere training een training op maat.

werkplaats

Trainingen in schrijven en presenteren

In onze eendaagse training Voorgaan in een uitvaartceremonie / Van welkomstwoord tot slotzin kijken we hoe je als uitvaartbegeleider meer betekenis kunt laten meeklinken in een uitvaart of een afscheid. Voor welke woorden kies je? Hoe gebruik je stiltes? Wat betekent het voor jou als spreker als je iets zegt? Wij helpen je graag om je verhaal zo dicht mogelijk bij de nabestaanden te krijgen en echt te laten klinken. Samen met ons verken je wat er mogelijk is.

In onze tweedaagse training Over jou wil ik vertellen werk je aan het schrijven van een levensverhaal of in memoriam. Wie vakmatig met het levensverhaal voor uitvaarten aan de slag wil maakt een eervol in memoriam. Wie een naaste wil toespreken - voor een jubileum, een afscheid of een ander bijzonder moment - kan een ode aan een dierbare maken.

Onze trainingen
De Werkplaats Levensverhalen verzorgt:
• Training voor uitvaartbegeleiders (eendaags) met een open inschrijving of incompany
• Training 'Over jou wil ik vertellen - Een eervol in memoriam' (tweedaags)
• Terugkomdagen, vervolgcursussen en individuele begeleiding

Alle deelnemers krijgen:
• Training in beeldend schrijven en presenteren
• Snelle resultaten
• Persoonlijke begeleiding in kleine groepen
• Maatwerk voor beginners en gevorderden
• Oefenen in een veilige omgeving
• PE-punten van de NaVU

Docenten
Werkplaats Levensverhalen werd in 2011 opgericht door Anne van Delft en Hester van Hasselt. Wij zijn blij dat schrijver en theatermaker Nicoline van de Beek zich inmiddels als docent aan de werkplaats verbonden heeft.

Landgoed
Wij geven de meeste van onze trainingen op Landgoed Bleijendijk in Vught. Daar zijn grote ruimtes die goed geventileerd kunnen worden. Het fijne van het landgoed is dat we makkelijk naar buiten kunnen. Het is een heerlijke plek om te zijn. In de pauzes kun je vrijuit wandelen over de zwerfpaden van het terrein. Een uitgebreide, biologische lunch wordt door het huis verzorgd.

Onze klanten
Werkplaats Levensverhalen is actief in de uitvaartwereld. Tot onze klanten kunnen wij rekenen: Coöperatie DELA, Docendo Uitvaartopleidingen, franchisenemers van Monuta en uitvaartverzorgers van zeer uiteenlopende, grotere en kleine ondernemingen. Daarnaast geven wij les aan schrijvers, managers, beroepssprekers, presentatoren, uitvaartleiders, pastors, familieleden en mantelzorgers. Ook schrijfliefhebbers van alle niveaus voelen zich bij ons thuis.

Kosten
De prijzen voor de open inschrijvingen staan vermeld bij de verschillende cursussen. Bij incompany trainingen worden de prijs, de locatie en de invulling in onderling overleg bepaald. Verder geldt:
-Kosteloos annuleren is mogelijk tot één maand voor aanvang van de training.
-Bij annulering binnen een maand voor aanvang brengen wij de helft van het totaalbedrag van de training in rekening te brengen.
-Bij annulering binnen twee weken voor aanvang zijn wij genoodzaakt het totaalbedrag van de training in rekening te brengen.